New Covent Garden – London

Nagyon izgalmas jövő elé néz a londoni New Covent Garden, vagyis a londoni “nagybani” zöldség, gyümölcs és virágpiac. Novemer 12-én az önkormányzat elfogadta a piac felújításáról, megnagyobbításáról szóló terveket, ezzel biztosítva a piac jövőjét és modern körülmények kidolgozását, amelyet a piac iránt tanusított növekvő érdeklődés indítványozott.

November 11-én ünnepelte a New Covent Garden a 40-ik születésnapját a jelenlegi helyszínen, de a Covent Garden piac már 1640 óta szolgálja a vásárlókat, igaz, egy városközpontibb helyszínen.

Londonban tehát két úgynevezett Covent Garden is található. Az egyik, a középkori piac helyszínén található Covent Garden, ahol a legmárkásabb butikok, üzletek foglalnak helyet a legkülönbözőbb pénztálcát is kiszolgáló éttermek és kávéházak kíséretében.

Battersea Pie Station - Covent Garden

Battersea Pie Station – Covent Garden

Christopher's American Bar & Restaurant - Covent Garden

Christopher’s American Bar & Restaurant – Covent Garden

Valamint, a Covent Garden mellett megtalálható a NEW Covent Garden, amely a zöldség, gyümölcs és virág nagykereskedők otthona volt

régen…

550x585x40th-Anniversary-New-Covent-Garden-Market-History-2.jpg.pagespeed.ic.qvo7J6mQLr-2550x437x40th-Anniversary-New-Covent-Garden-Market-Tenants-1.jpg.pagespeed.ic.0SS71r1kJD-2550x712x40th-Anniversary-New-Covent-Garden-Market-Jaffa.jpg.pagespeed.ic.28eyXJNdt4-2

és ma…

550x367x40th-Anniversary-New-Covent-Garden-Market-Now-3.jpg.pagespeed.ic.eVW2gRzWe4-2

Tavasszal, amikor Londonba látogattunk, mi is felkerestük a virágpiacot. Igaz, későn érkeztünk, de azért sikerült egy kis ízelítőt kapnunk a választékból, minőségből. A New Covent Garden metróval és busszal is nagyon egyszerűen megközelíthető és belépő nélkül látogatható bárki számára. A vásárlás is engedélyezett, célirányú vállalati igazolvány nélkül is. Tehát, bárkit, bármilyen igénnyel vár a New Covent Garden, bármikor, amikor nyitva van.

DSC00027

Flower Market

DSC00031Flower Market2

Természetesen nem csak gyönyürű, friss virágok várják a vásárlókat, hanem a csetreszek sokasága is.

DSC00029

Az Év Nagykereskedője

A New Covent Garden virágpiac minden évben megválasztja az év virágos nagykereskedőjét, a vásárlók szavazatai alapján. Tavaly és idén is Dennis Edwards standja nyerte el ezt az elismerő címet.

550x366xFlower-Market-Awards-Wholesaler-of-the-year-2013.JPG.pagespeed.ic.d7Kj_jjvP3

Eddie, Sonny és Jackie segítik Dennis munkáját – szükség is van a segítő kezekre, hiszen az üzlet ebben az évben 4 millió Font értékű forgalmat bonyolított le.

A kis csapat sikere beszállítójuk odefigyelésének, tudásának és dedikáltságának is köszönhető. Dennis beszámolója alapján, beszállítójuk mindig keresi a különlegességeket, amelyek kiemelik standjuk kínálatát a többi stand közül. A malájziai orchideák, David Austin rózsák, valamint a hortenziák különösen jó választásnak bizonyultak az idén.

A freeze-dried, vagyis liofilizált rózsák is keresettek ünnepi ajtó és asztal díszek készítői által, illetve Dennis szerint, az olcsójános férjek által is, akik szeretnék, hogy csokruk akár egy évig is eltartson.

A kiemelkedően jó üzlet titka, hogy Dennis olyan virágokat is ajánl vásárlóinak, amelyekről vásárlói nem is gondolták, hogy vásárolni szerentének. Dennis vásárlói nem csak kiváló minőségű virágokból válogathatnak, de biztosak lehetnek abban is, hogy ha Dennishez mennek, nem fognak csalódni. Shane Connolly, a királyi család virágkötője így foglalta össze, hogy miért Dennisre szavazott:

“Őszintén, Dennis soha nem hagyott cserben az elmúlt 20 év alatt. Ő mindig talál valami megoldást!.”

550x366xFlower-Market-Awards-Wholesaler-of-the-year-2014-Dennis.JPG.pagespeed.ic.Oj0ZmU7SNd550x366xFlower-Market-Awards-Wholesaler-of-the-year-2014-eddie1.JPG.pagespeed.ic.qFWfxDhvx4550x366xwholesaler-of-the-year-2013-dennis-edwards-flowers_1.jpg.pagespeed.ic.BGg4-8XsfK550x366xFlower-Market-Awards-Wholesaler-of-the-year-2014-.JPG.pagespeed.ic.wWcgKQAaLA

Képek és Tartalom:

Covent Garden – www.coventgardenlondonuk.com

New Covent Garden – www.newcoventgardenmarket.com

Hellebrandt Judit

1 hozzászólások
Megjegyzés

Email Címed SOHA NEM publikált. A kötelező adatok jelöltek *

  • Pallang Jennifer2015-03-22 - 21:28

    Szeretnek a hírlevélre feliratkozni ReplyCancel