Bake Me I’m Yours…Christmas – Könyvismertető 1

Ebben a sorozatban angol nyelven írt tortás, figurás, cupcake-es és sütis könyveket fogok bemutatni, amelyek megvásárolhatók a Hellebrandt Judit Torta Stúdió által vezetett online boltban, vagyis ITT.

A sorozat első résztvevője a Bake Me I’m Yours könyvsorozat Karácsonyi kiadása.

Bake Me I'm Yours - Cover-7783

Alap Információk:

Kiadó: David & Charles, 2011
ISBN: 1-4463-0060-9
Oldalszám: 120
Formátum: Kemény fedelű

Miről Szól? – egy mondatban:

Karácsonyi torták, kekszek, cupcake-ek, brownie-k, figurák készítésének részletes leírása, receptekkel, képekkel illusztrálva.

Milyen szintű angol nyelvtudás szükséges?

Alap

Részletes leírás, saját véleményem:

Első látásra csinos, szép kivitelezésű, kis formátumú könyvecske, amely több mint 20 project bemutatását ajánlja, rögtön a borítón. A projecteket felosztották 4 részletre, így minden részletben azonos jellegű ismeretekkel találkozunk. A torták a torták után, a kekszek a kekszek után következnek.

A projectek után található a RECEPT fejezet.  Itt találunk piskóta, keksz, trüffel, brownie és sok egyéb receptet is.

A könyvecske a TECHNIQUES fejezettel záródik. Amit fontos megjegyezni, hogy sok alap információ, amely nem kizárólag egy bizonyos képen látott designra vonatkozik, hanem általánosan minden torta, vagy egyéb édesség készítésénél fontos tudnivaló, mint például a betöltés, borítás, keksz szaggatás és hasonló technikai ismeretek, itt, a köny utolsó fejezetében, a TECHNIQUES részben található. Erre jó, ha emlékszünk, mert például, az alábbi piros-fehér torta első lépésének leírása azzal kezdődik, hogy “…cover the 18 cm square cake with marzipán and red sugarpaste.” Tapasztalat mutatja, hogy ez így önmagában nem sokat segít egy kezdő torta készítőnek. Így a Techniques részt érdemes akár azonnal megkönyvjelzőzni.

A szerzők minden projecthez tippeket is mellékeltek, amelyek kis magyal levelek rajzával vannak jelölve. Ezeket a kis bejegyzéseket nagyon hasznosnak találom.

Akik egy kicsit is jártasak a tortadekorálás, keksz- és figura készítés világában örülnek majd, ha megtudják, hogy ez a kis könyv Zoe Clark, Lindy Smith, Maisie Parrish, Joan and Graham Belgrave and Tracey Mann közreműködésével készült. A képek, magyarázatok és egyéb információk ennek megfelelően kiválóak.

A könyvecske az alábbi 4 fő project részből áll:

Festive Favourites rész torták készítésére dedikált, ahol a képeken látott összes díszítési technikával megismerkedhetünk.

Bake Me I'm Yours-7792

Bake Me I'm Yours-7789

Bake Me I'm Yours-7790

Tasty Treats brownie-kal, cupcake-ekkel, csokoládés kreálmányokkal foglalkozik.

BakeMeImYours

Bake Me I'm Yours-7794

Delicious Decorations és Perfect Presents kekszek, bonbonok készítését, dekorálását mutatja be, különböző képpen.

Bake Me I'm Yours-7796

Bake Me I'm Yours-7799

Amit szintén kiválónak tartok ebben a könyvben, hogy nagyon sok díszítéssel kapcsolatos technikai fogással megismerteti az olvasót. Viszont, valószínűleg a könyv kis formátuma miatt, a technikai fogások megismertetése ugyan lépésenként, de írásban történnek meg, képi illusztráció nélkül. Például ennek a nagyon mutatós csokoládé dísz szettnek az elkészítését 4 lépésben, de kizárólag szöveg formájában ismerhetjük meg. Ezért ennek a projectnek az elkészítéséhez az angol nyelvtudás legalább alap szinten igen fontos.

Bake Me I'm Yours-7797

Azonban több oldalra kiterjedő, képekkel illusztrált segítséget kapunk az alábbi pingvines torta figuráinak elkészítéséhez, amit nyelvtudás nélkül is remekül hasznosíthatunk.

Bake Me I'm Yours-7810

Ugyan könyvecskének tituláltam ezt a kiadványt, de ezt kizárólag a könyv compact mérete miatt tettem, nem a tartalom hiányára próbáltam “kedvesen” utalni. Véleményem szerint ez a könyv lehet egy kezdő édesség készítő első (vagy majdnem első) könyve, amely betekintést nyújt a dekorálás nagyon sok rétű világába. Illetve, úgy érzem, hogy azok, akik rendelkeznek némi gyakorlattal sütés és dekorálás téren, a projectek sokrétűsége miatt, biztosan találnak olyan fejezetet, amely miatt könyvtáruk értékes darabjának ítélik majd ez a nagyon csinos, minőségi kiadásban készült kiadványt.

A könyvben megtalálható eszközök megvásárlásához ajánlom üzletünket szíves figyelmetekbe, ITT.

0 szólj hozzá!
Megjegyzés

Email Címed SOHA NEM publikált. A kötelező adatok jelöltek *