Madridi Kalandozás Torta Ügyben – 6.

Ebéd

Madridban jól ebédelni szinte mindenhol lehet. A helyi favorit a Napi Ebéd Ajánlat, ami nem más, mint egy 2 vagy 3 fogásos menü szett. Több helyen több féle ajánlatból is lehet választani. Leülős, kényelmes, árnyékolt körülmények között tölthetünk el egy kis időt a nap legmelegebb szakaszában, miközben, a teraszon étkezők, rendszeres időközönkénti párásító spriccben is részesülnek. Túrám során több éttermet is kipróbáltam, ahol volt, hogy a Napi Ebéd Ajánlatból volt hogy A la Carte válogattam. Így is, úgy is, többségében finom, friss ételeket kóstoltam meg. Csalódást okozott a Napi Ebéd Szett, amit a Círculo de Bellas Artes, vagyis a Központi Képzőművészeti Épület éttermében rendeltem a Metropolis Épülettel szemben ülve.

Metropolis Épület a Gran Via és a Calle Alcala találkozásánál

Metropolis Épület a Gran Via és a Calle Alcala találkozásánál

A paradicsomsaláta előétel előkészítését a garde manger félig oldotta csak meg, bőven hagyott nekem is vagdosni valót a paradicsomok éretlen részéből. A fő étel, mediterrán krumplis tojás chorizoval, könnyen felejthető élményt biztosított volna, kivéve, hogy az étel olajban fuldoklott, ami miatt nem desszertet, hanem kávét választottam harmadik fogásként. Surely, egy ilyen pedigrével rendelkező helyen ha már a desszertben nem is, a kávéban biztosan bízhatunk. Yeah, in your dreams, sister!  A várva várt piece de resistance még a tréning-hiányos ízbimbókat sem elégítette volna ki. A kávé egyszerre volt savanyú és keserű is, ami egy önkategóriás eredmény, tagadhatatlan! Ami kárpótolt az ebéd során, az a kilátás volt. Gyönyörű épületek és utcarészletek vettek körül. No, meg a Pradoban töltött délelőtt magasra emelte a mércét a kedvrontó körülmények részére. Tehát fel és előre! Desszert a San Gines Chocolateria-ban.

San Gines Chocoletaria

San Gines Chocolateria

A San Gines Chocolateria legendás hírű madridi fantasztikum. A helyieken kívűl, a világ minden sarkából idevándorolnak a churros rajongók. A churros egy hosszú, olajban sült tészta, belül puha, kívűl ropog, alig édes fánk szerűség, amit a pénztárnál éppen előttem ollóval vagdostak könnyen kezelhető hosszúságú darabokra.

Churros - San Gines Chocolataria

Churros – San Gines Chocolateria

Mint egy jó házasság, a churros is a megfelelő párosítással az igazi. Ide veled, forró csokoládé! Sötét színű, maláta sűrűségű, bársonyosan símogató, keserédes kényeztetés.

Churros és Forró Csokoládé a San Ginesben

A chocolateria 1894 óta várja vendégeit és nem úgy tűnik, mint aki bármikor is nyugdíjba készül. A kül- és belcsín, madridi tradició szerint békebeli időkre emlékeztet. Érdekes, hogy Madrid mennyire ragaszkodik a nagyon régi helyiségek eredetiségéhez, (biztos vagyok benne, hogy a pókok is több-generációs hálókat szőnek egy-két tavernában) de Madrid ugyan olyan tehetséggel és dedikációval képes előrukkolni az újdonságokkal is. Aki San Gines felé orinteálja a cipőorrát, ne várjon újdonságot és csinnadrattát. Ballagjon fel a Calle de Arendalról a sarki könyvesbolt mellett a sikátoros utcán a pulthoz, rendelje meg amiért jött és a forró csokoládé mellé szívja magába az évtizedeket.

San Gines Chokolateria és a Könyvesbolt Calle de Arendalnál

Könyvesbolt a Calle Arendalnál San Gines felé. A zöld keresz a szállodám mellett :).

Könyvesbolt a Calle Arendalnál San Gines felé. A jobb oldali zöld kereszt a szállodám mellett :).

1 hozzászólások
Megjegyzés

Email Címed SOHA NEM publikált. A kötelező adatok jelöltek *

  • István Kabódi2014-08-06 - 19:55

    Szuper! <3ReplyCancel

Kedvenc Posztok

Kövess Facebookon!