Madridi Kalandozás Torta Ügyben – 3.

A Kristály Palotától és a barátságos pávától nehezen, de el kellett válnom. További sétám során érdekes, spanyol hajóra emlékeztető padokra bukkantam. Vastag fából, vaskos vasvázból készültek a pihenőalkalmasságok, amelyek a “Szeretlek Józsi” kézimunka nélkül is impozánsak voltak.

DSC00073

A Retiro Parkot az egyik északi kijáratnál hagytam el. Az útirány előre tervelt volt. Szerettem volna a Cacao Sampakában ebédelni – már ha ételfogyasztást 3 óra után is lehet ebédnek hívni – ezért a Calle de Nunez de Balboa-t választottam arra, hogy rávezessen egy újabb csoda-negyedre, a Calle de Jorge Juan-ra és környékére.

DSC00106

A Cacao Sampaka egyik üzlete a Calle de Jorge Juan-ról megközelíthető Calle de Orellana 4-ben található. Akik azért olvassák ezt a posztot, mert végre tortáról is akarnak olvasni, talán kezdenek barátságosabb hangulatban lenni, hiszen közelebb kerültünk a lényeghez, mégha csak egy madár lépéssel is, vagy ha nem  is többel, de egy-két szem kakaóbabbal.

Beismerem, a csokoládé választék is közrejátszott abban, hogy a Cacao Sampakában ebédeljek, de őszintén, szerettem volna már egy isteni salátát enni, olyat mint amilyet Torontóban mindig könnyen tudtam találni. Egy igazi finom salátának nem kell komplikáltnak lennie – legyen friss, legyen megfelelően öntetezve (nem szeretem, amikor tocsog a szuttytól), legyenek benne olyan hozzávalók, amik textúrában különböznek egymástól és egyik hozzávaló sem akarjon túltenni a többin. A Cacao Sampaka remekelt! Minden hozzávaló kiváló volt a maga nemében, de a kvartettet együttesen írták.

Ami a csokoládékat illeti – nem kell túl sok magyarázat a képek alapján, ami legalább is, a külcsínt illeti. A legfelsőbb polcokon találhatóak a Single Origin és ízesített étcsokoládék, például az Ibizai Tengeri Sós fajta. Az étcsokoládék alatt sorakoznak tejcsokik, mint például a Jamaikai Bors, aztán a fehér csokik, szintén különleges ízekben. Tetszett a Rózsák és Eprek párosítás.

DSC00123

Aki a bonbonokat szereti, szintén jó helyre jött. Bonbonok teljes sora – és itt szó szerint lehet venni a “teljes sorokat” – várja a látogatókat. Érdekes a Spanyol – Japán Különleges Kiadású szett, de természetesen az időszaknak megfelelően van El Greco szett is, utalva a Pradoban nem régen megnyílt ideiglenes El Greco és Modern Festmények kiállításra.

DSC00121

Én a Carmen szettet választottam, amely Cacao Sampaka legmediterránibb ízeit foglalja magában – Oliva Olaj, Sáfrány, Rozmaring és Mandula.

DSC00126

A választék minden igényt kielégítő, a minőség pedig kiváló. Érdemes kitérőt tenni és meglátogatni a Cacao Sampakát, de nem csalódtok akkor sem, ha pihenőtök fő céljának tűzitek is ki.

Hazafelé ilyen inspirációkra leltem.

DSC00130

DSC00131

DSC00113

1 hozzászólások
Megjegyzés

Email Címed SOHA NEM publikált. A kötelező adatok jelöltek *

  • István Kabódi2014-08-04 - 10:36

    Micsoda élmények! Irigyellek érte! 🙂ReplyCancel

Kedvenc Posztok

Kövess Facebookon!